Velkommen Om foreningen Bestyrelsen Vedtægter

Planlagte ferniseringer 2018

Afholdte udstillinger Indkøbte værker Arrangementer Bliv medlem Links
 
  Tidligere arrangementer
  Asperupgaard 2010 Ernst's samlinger 2011 Keld Moseholms galleri og skulpturpark CLAY KERAMIKMUSEUM
   

ERNST’S SAMLINGER

 

 

lørdag den 7. maj 2011 kl. 13.45

på adressen Østergade 57, Assens.  Man kører selv der til. Klik på kortet      og find vej.

Hvad skal vi opleve?

I Østergade 57 findes et usædvanligt museum, der er skabt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst. Faderen, Johan Ernst, grundlagde 1890 en sølvvarefabrik, som først i 1900-årene hørte til blandt de største i Danmark og årligt producerede adskillige tons sølvbestik. Begge fabrikanter samlede gammelt sølv, men Frederik blev mere end almindeligt interesseret i antikviteter. Han fyldte lejligheden med fund fra ind- og udland, og da han gik på pension, åbnede han sit hjem for publikum, ligesom der blev indrettet udstillinger med kunst og antikviteter i nogle af fabrikslokalerne. Porcelæn indtog en særlig plads i fabrikantens hjerte, og han samlede en del ostindisk porcelæn, ligesom en række europæiske fabrikker er repræsenteret. Blandt disse eksempelvis Meissen, hvorfra nogle af samlingens bedste stykker stammer.

Hvad koster det?

En guide vil vise os rundt. Prisen er 60 kr. pr. person.

Skal vi have kaffe?

Selvfølgelig skal vi have kaffe. Efter rundvisningen, der varer en god times tid, drikker vi kaffe i Café Frederik IX, der ligger Østergade 62. En kop kaffe med et lækkert stykke lagkage til koster 60 kr.

Tilmelding

Af hensyn til både rundvisning og kaffedrikning må vi bede om tilmelding. Det kan ske til Hanne Nordentoft på tlf. 65941617, e-mail hanne.korup@gmail.com  senest lørdag den 30. april.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Korup Sogns Kunstforening