Velkommen Om foreningen Bestyrelsen Vedtægter Aktuel udstilling NY

Planlagte ferniseringer 2018

Afholdte udstillinger Indkøbte værker Arrangementer Bliv medlem Links

 

Velkommen til FERNISERING

 

SØNDAG DEN 3. APRIL 2016 KL. 16.00

 

med billedkunstner

Sonia Brandes

 

Kunstforeningen byder som sædvanlig på en lille forfriskning.
 

Korup Sogns Kunstforening har åbent: ma. - fre. 9.00 – 12.00

 eller efter aftale med foreningens formand Hanne Nordentoft

 tlf. 65941671/28600263, e-mail: hanne.slukefter@gmail.com


Sonia Brandes

UDSTILLER DEN 3. – 30. APRIL 2016

Fernisering søndag den 3. april kl. 16.00

 i Korup Sognegård, Korupvej 40
 


FORENINGENS FORMAND: HANNE NORDENTOFT
Tlf. 65941617/28600263

Billedkunstner Sonia Brandes

Bingsjö, Finnbackavägen 11, 79026 Enviken, Sverige

mail@soniabrandes.dk - www.soniabrandes.dk

 

 

Om kunsten at klippe i papir fortæller Sonia Brandes:

- Som barn på Ærø klippede jeg gækkebreve. Jeg var del af et samfund, hvor årstiderne og årets fester var af vital betydning (det var inden fjernsynets tid). Dem glædede vi os til. De var med til at gøre livet værd at leve. Vi havde så få oplevelser, at de få, der var, strålede og funklede så meget desto mere. Af alle tider på året holdt jeg mest af tiden op til påske, fordi man der skulle lave gækkebreve. Den magi, der var i at folde papir sammen og klippe mønstre, som gentog sig når man åbnede, var ubeskrivelig.

Gækkebrevene satte mig i gang med at udøve den folkekunst, som papirklipperiet er, og teknikken havde jeg en sådan kærlighed til, at da jeg senere skulle blive udøvende billedkunstner, blev papirklippet min udtryksform.

I folkekunsten var det som regel sådan, at man tog et stykke papir, foldede det en eller flere gange, klippede gennem de mange lag, åbnede det, og så havde man klippet noget ud, som gentog sig, var symmetrisk. Denne symmetri og gentagelse danner en mønstervirkning, som især har fascineret mig ved papirklippet. Mønstre har en igangsættende virkning på fantasien. Man kan fabulere over et mønster, begynde i den ene ende af motivet og løbe hele mønsteret igennem og komme tilbage til udgangspunktet, eller man kan vælge sig et vilkårligt sted midt i og bevæge sig ud derfra. Da klippet er som en arabesk, der bider sig selv i halen, kan bevægelsen foretages i det uendelige; man bliver aldrig bremset, alt står åbent. Dette er for mig mønsterets styrke. Det lukker ikke af for tanken; men man kan selv føje et indhold til.

Mine papirklip er et sammenhængende hele, som man kan holde i hver sit hjørne. Dette kræver, at der er nogle punkter og strenge til at holde sammen på det netværk, papirklippet danner, og disse punkter og strenge bliver det til en udfordring at bruge i sit billedudtryk. De samme punkter og strenge er også med til at danne det arabeskagtige mønster. Foldeteknikken undlader jeg af og til at benytte; det kommer an på værkets karakter, om denne kommer i brug eller ej, slutter Sonia Brandes.