Velkommen Om foreningen Bestyrelsen Vedtægter Aktuel udstilling NY

Planlagte ferniseringer 2018

Afholdte udstillinger Indkøbte værker Arrangementer Bliv medlem Links


 

Velkommen til FERNISERING

 

SØNDAG DEN 3. SEPT. 2017 KL. 16.00

 

med

 

billedkunstner Dorte Bundesen

&

billedkunstner Luis Blanchard

 

    

 

 

 Kunstnerne vil selv være til stede og fortælle om deres værker.

Kunstforeningen byder som sædvanlig på en lille forfriskning.

 

*************

Husk at se hjemmesiden for Korup Sogns Kunstforening.

www.korupkunst.dk

 

TEMAUDSTILLING

TRO OG MYTER

      

Dorte Bundesen og Luis Blanchard

 UDSTILLER DEN 3. – 30. SEPT. 2017

Fernisering søndag den 3. september kl. 16.00
i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Tro og myter

Et kunstprojekt for to billedkunstnere fra forskellige dele af verden.

Vi udforsker og lader os inspirere af gamle myter om guder fra vores forskellige lande

 

Vi er to billedkunstnere, Luis Blanchard, der bor og arbejder i Argentina, og Dorte Bundesen, der bor og arbejder i Danmark. Vi har været i kontakt med hinanden på Facebook og på mail i adskillige år. Vi har begge deltaget i ”The Bienalla of Indigenous Art” i Ecuador, hvor jeg vandt førsteprisen i 2013. Over nettet har vi udvekslet billeder og overvejelser om hans og min kunst.

Luis har en lang baggrund for at beskæftige sig med indianske sagn og myter. Han var stifter af ”The Institute of Native American Art” i Rioja, Argentina og i mange år leder af ”The Museum of Folkloric Arts”. Hans kunst er dybt inspireret af de indianske traditioner og myter.

Jeg har for min del i mange år været interesseret i figurer og temaer fra oprindelige religioner.  Jeg er optaget af sagnene fra såvel de indianske som de gamle danske religioner, fx myten om Odin og hans ravne, om Tor og Freia, om Yggdrasil og om ”Ragnarok”, så interessant beskrevet af Villy Sørensen i bogen ”Ragnarok”, og jeg anbringer gerne de forskellige mytiske figurer fra forskellige religioner i det samme billedrum.

Det, der interesserer os, er ikke historien om de forskellige religioner, men snarere myternes indflydelse på og aktualitet i vores nutid. Luis bruger symbolerne fra den indianske tro sat ind i farverige omgivelser og sat sammen med elementer fra sin egen hverdag. Jeg er fascineret af myterne i de mange forskellige religioner, der findes i verden. Af spørgsmålet om, hvorfor de synes at blive til i alle kulturer, af vores tanker om livet og døden, af at finde hvor jeg er i disse myter i forhold til min egen kristne overbevisning.

Tilsammen udgør vores værker en kontrastfyldt, men dog meningsfuld verden. Vi har betydningen af vores forfædre i baglommen og vores nutid i brystlommen.

Vi glæder os til at udstille i Korup Sogns Kunstforening og håber at møde rigtig mange af foreningens medlemmer samt andre kunstinteresserede.

 

På gensyn

Dorte Bundesen og Luis Blanchard

www.dortebundesen.dk