Skulptør
Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. 66184158

Se Video
fra værkstedet

 

 

 

Årets første udstiller bliver den enlige dinosaurus i dansk kunst, Jens Galschiøt. På den ene side anerkendes han ikke af de ledende kunstinstitutioner og førende aviser og er udsat for en reel undertrykkelse i form af, at man vender det blinde øje til hans værker og projekter. På den anden side er han en af de mest kendte og omtalte danske kunstnere i udlandet, hvor opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA m.fl. Ikke en gang Per Kirkeby rækker så langt ud. Faktisk kan Jens Galschiøt betegnes som en af senmodernitetens største internationale danske kunstnere.

 

Han spænder vidt i sin kunstneriske produktion. Fra skønhed til gru. Fra fine smykker inspireret af den nordiske mytologi og Mayafolkets traditioner og små graciøse skulpturer til enorme politisk betonede skulpturer som Min indre Svinehund, Skamstøtten og Survival of the Fattest.

 

Et af de seneste tiltag fra Jens Galschiøts hånd er et forslag til en H.C. Andersen Fortællerbrønd til opstilling i digterens fødeby. Fortællerbrønden er en banal og enkel skulptur, der går lige i hjertet. Den vil helt sikkert gå hen og blive et samlingssted, et fortællested, et sted hvor man en lørdag formiddag lige går hen med sine børn og snakker eventyr. Eller får fortalt et eventyr. Digteren er selv til stede, men han tager en pause og svaler fødderne i brøndens vand. På hver side af ham rejser der sig to store skulpturmure med hundredvis af mindre skulpturer, der alle stammer fra hans eventyr. En model af Fortællerbrønden i en tiendedel størrelse kan for tiden beskues ved Rambusch på Flakhaven.