Billedkunstner

P.O. Hansen

Karetmagerstræde 6, Aasum

5240 Odense NØ

Tlf. 66 10 29 84

 

 

 

   

P O  er fra Fyn, men han gemmer Færøerne i sit bankende hjerte. Et hjerte, der er fyldt af indtryk efter adskillige ophold deroppe på denne skønne naturrige ø-gruppe, hvorfra så megen god kunst er udgået. Her i den stærke natur hentes motiverne til de ekspressionistiske skitser, der danner udgangspunkt for det fortsatte kunstneriske arbejde. Oliefarverne giver nyt liv til indtrykkene, der også omsættes til grafiske værker. Via sin fortælleglæde har han delagtiggjort andre om sine inspirationer.

 

P O er født 1927 i Odense. Han har udstillet utallige steder i såvel ind- som udland.
 Han har haft mange udsmykningsopgaver og udgivet en del litteratur.

 

Tanker om mit arbejde

 

I alt hvad jeg laver, er der en forbindelse til det nordiske nærmere betegnet Færøerne, Island, Norge og Grønland. Fra mit første besøg på Færøerne i midten af tresserne har jeg følt det som en selvfølgelighed, at det netop blev her mit temperament mødte sin parallel. En naturlig dialog opstod. Som om jeg bare havde ventet på dette møde. De store fjeldmassiver, det skiftende lys, havets pulsslag, den oprindelige natur. Klippernes revner og sprækker,  forskydninger og farveskift, når havet slikker op ad basaltklippen og gør gråt til sort.

 

Min fysiske tilstedeværelse og arbejdet med små fragmentariske farvekridttegninger og akvareller giver mig en optankning til mit videre arbejde hjemme i værkstedet. Det er for mig en måde at trække vejret på.

P.O. Hansen