Velkommen Om foreningen Bestyrelsen Vedtægter Aktuel udstilling NY

Planlagte ferniseringer 2018

Afholdte udstillinger Indkøbte værker Arrangementer Bliv medlem Links
 

 

BETTINA ANDERSEN
UDSTILLER DEN 7. – 30.  APRIL 2013

Fernisering søndag den 7. april kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

brodøse

BETTINA ANDERSEN

 

Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sine værker.


Brodøse Bettina Andersen

Isafjordsgade 13

Islands Brygge

2300 København S

www.bettinaandersen.dk

 

Bettina Andersen er noget så usædvanligt som professionel brodøse. Noget så mærkeligt kan man da ikke leve som? Jo, det kan Bettina Andersen. Siden 1992 har hun levet af at undervise og holde foredrag i hele Norden. Hun er oprindelig opvokset i Odense, men nu bosat på Islands Brygge i København. Fra sit værksted her eksperimenterer Bettina med frit broderi og forskellige tekstile teknikker, og hun laver små kunstværker, nogle gange nærmest malerier, i forskellige stoflige udtryk.

Hvad er en brodøse? vil mange sikkert spørge. Vi stiller spørgsmålet til Bettina Andersen, som af de fleste benævnes artquilter.  Bettina Andersen har dog i sit kunstneriske udtryk udvidet begrebet artquilt og tilføjet nye og overraskende elementer til de i forvejen kendte quiltemetoder.

Resultaterne er ofte forbavsende, både når det gælder de store, stoflige billedtæpper og hendes mange unikatasker. Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever en udstilling af Bettina Andersens værker. Mænd bliver overrasket over selve udtrykket i billedtæpperne, der på afstand ser ud som malerier. Kvinder går derimod direkte til håndværket bag og skal ofte lige se bagsiden af et billedtæppe for at aflure teknikken bag.

Et specielt kapitel i Bettina Andersens produktion er hendes unikatasker, der alle har en historie tilknyttet. Nogle er f.eks. skabt af blonder fra et afdødt familiemedlems blondefabrik. I andre tasker kan hovedelementet være gamle korsstingsbroderede billeder med køer og brølende hjorte, som bliver klippet op og sat sammen på nye, overraskende måder. En serie tasker er skabt af en fin, islandsk uldjakke, som hendes mand købte i Island

Bettina Andersen har udstillet mange forskellige steder. I april måned vil hun i Korup Sognegård udstille en række af sine mange unika værker. Læg vejen forbi og oplev en helt anderledes kunst, der rykker i én.

 

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00