KORUP SOGNS KUNSTFORENING

 

BIRTHE RÅGÅRD

UDSTILLER DEN 5. – 30. SEPTEMBER 2010

Fernisering søndag den 5. september kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40
 

 

 

Keramiker

Birthe Rågård

Rørthvej 42, 8300 Odder

Tlf. 8654 5822

www.birthe.oddderweb.dk

Birthe Rågård bor i Odder i en af byens østlige sidegader, hvor hun de seneste 13 år har haft værksted og udstillingslokale i husets nederste etage, som ligger i gadeplan. Hun blev uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskoles keramiske linje i årene 1982 til 1986 og startede allerede i 1987 efter et kort ophold i Italien sit første værksted sammen med et par veninder i Tilst.

   Birthe Rågårds motivverden spænder bredt, men med en forkærlighed for det figurative og fortællende. Uden forbehold kan man kalde hende for en humoristisk og iderig kunstner. Når vi taler med Birthe Rågård, har vi nærmest fornemmelsen af, at ideerne står i en lang kø og blot venter på udførelse.

   "Det virkelig sjove arbejde er, når en kunde kommer ind på værkstedet med ønsket om en personlig gave. Dette samspil mellem kunde og kunstner er en skøn proces. F.eks fremstillede jeg en gang en blomsterpiedestal til en 70 års fødselsdag. Ved hjælp af min egen reliefteknik med stempeltryk kunne jeg overføre fotos til leret. Blomsterpiedestalen blev således fremstillet med et mønster af fotos, så højdepunkter fra netop den persons liv blev præsenteret."

Tangokat med nodebillede, Birthe Rågård   "Ofte er det meget tilfældigt, hvad der sætter gang i en proces," fortæller Birthe Rågård. "Således gik jeg en varm sommerdag og blev irriteret over de fleste af vindueskarmens potteplanter. De var gået ud alle, og det så trist og nedslående ud. Det gav mig en ide om, at det kunne være mere praktisk med noget helt andet i karmen. Tankehvirvlen endte med, at jeg ville modellere en grundform og fortalte så min datter, at jeg ville modellere en kat, som skulle sidde på toppen og kigge ud på folk, der kom på besøg i butikken." - "Skal katten så ikke danse tango?" spurgte hun spontant. "Det syntes jeg var en god ide, så siden hen kom der noder på figuren fra sangen Tangokat."

   Vi er meget glade for at kunne præsentere Birthe Rågård og hendes værker og siger på gensyn.

ÅBENT: ONSDAG –  KL. 9.00-12.30
TORSDAG OG FREDAG -  KL. 9.00-13.00