KORUP SOGNS KUNSTFORENING

 

 

DORTHE HENNINGSEN

UDSTILLER DEN 4. – 30. NOVEMBER 2007

Fernisering søndag den 4. november  kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Kunstner

Dorthe Henningsen

Christiansmindevej 3

5690 Tommerup

Tlf. 66167959

www.dhenningsen.dk

 

Dorthe Henningsen er uddannet keramiker fra Skolen for Kunst og Håndværk i Kerteminde og har haft keramik som speciale på University of Ripon & York St. John i England. Men hun spænder vidt, idet hun arbejder med brugskunst, skulpturer, abstrakte og figurative malerier.

 

Uanset hvor abstrakt Dorthe Henningsens arbejder, og uanset om det er maleri eller keramik, er det hele tiden landskabet, der fungerer som udgangspunkt.

 

Dog er Dorthe Henningsens kunst ikke kun en hyldest til naturen, men også til de mennesker, der lever i den. Hun er fascineret af mødet mellem kubistisk opbygget huse, rektangulære markstykker, lodrette barrierer af hække og hegn og naturens organiske krogethed, de kaotisk strittende grene, den  skiftevis plørede og snedækkede jord og de punktvise nedslag af solens stråler. De menneskelige frembringelser og den organiske natur er for hende ikke modsætninger, men dele af en større helhed.

 

”Billedmæssigt arbejder jeg kun med oliemaling spartlet på sortgrundet lærred, hvori jeg raderer mine motiver og fortællinger, hvilket giver et stærkt grafisk udtryk. Mine keramiske arbejder drejer jeg primært op og arbejder kun i unika”, siger Dorthe Henningsen om sine arbejdsmetoder.

 

Dorthe Henningsen bliver den sidste udstillende kunstner i Sognegården i 2007. En ung spændende kunstner, hvis værker er i stand til at fascinere og tryllebinde alle beskuere.

ÅBENT DAGLIGT: TIRSDAG – FREDAG KL. 9.00-13.00
TORSDAG TILLIGE:  KL. 16.00-18.00
DEN FØRSTE TORSDAG I MÅNEDEN: KL. 9.00-13.00 OG 16.00-22.00