KORUP SOGNS KUNSTFORENING

FRANK HAMMERSHØJ

UDSTILLER DEN 4. – 30. SEPTEMBER 2011

Fernisering søndag den 4. september kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Kunstmaler Frank Hammershøj
Sct. Annagade 4
5400 Bogense
Tlf. 6481 1464

 

Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sine værker.

Kunstforeningen byder som sædvanlig på en lille forfriskning.

 

… Her står vi med en kunstner, der har været med så længe, at man skulle tro, at „nye værker” var led i terapi på et alderdomshjem eller lignende – og så er han kun 63 og kunstnerisk på sit højeste nogensinde. Kunstnerkolleger og kunstelskere på Fyn har været klar over dette genis eksistens i mange år, men først inden for de senere år har man virkelig fået øjnene op Frank Hammershøjs kvaliteter andre steder…

 

Ovenstående er et uddrag fra Peter Rasmus Linds indledning til bogen „Skal det være så blåt” om Frank Hammershøj fra 2004.

 

Nu syv år senere er Frank Hammershøj stadig i fuld vigør. Om sig selv siger han, at han er en meget flittig mand. Han maler hver dag, ganske enkelt fordi han ikke kan lade være.

 

- Det er nødvendigt for mig. Der foregår så meget inde i hovedet på mig, som jeg gerne vil af med, som jeg gerne vil fortælle andre, siger Frank Hammershøj og fortsætter: - Jeg betragter mig selv om et glad, men også et lidt melankolsk gemyt. Derfor maler jeg som en gammeldags naturalist uden at tænke på, om der er en øjeblikkelig trend indenfor maleri eller ej. Jeg har fra Oluf Høst tilladt mig at låne udtrykket „natursalmist” og bruge det om min kunstneriske udtryksform.

 

Frank Hammershøj har flere motivkredse, der veksler i hans billedverden. Naturen rækkende fra den milde fynske skovbund fyldt med svampelandskaber til den barske nordatlantiske, hvor kampen for livet er tydeligt til stede, og hvor fuglene klynger sig til klippekanten for ikke at styrte ned.

 

I september måned udstiller Frank Hammershøj sine vidunderlige billeder i Sognegården.

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00