KORUP SOGNS KUNSTFORENING

GRETHE TRANBERG

UDSTILLER DEN 8. NOVEMBER –

 8. DECEMBER  2009
 

Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sine værker.

Kunstforeningen byder som sædvanlig på en lille forfriskning

 

 

Billedkunstner

Grethe Tranberg

Erik Menvedsvej 2

1965 Frederiksberg C

Tlf. 3539 5849

www.offthewall.dk

kunst@offthewall.dk

Billedkunstner Grethe Tranbergs billeder er figurative og koloristiske med et mylder af små fugle, dyr og menneskeskikkelser, der dukker frem som på et billedtæppe. Det er som et mystisk univers, en slags Edens Have, der med kulører fra de dybeste til de meget lyse kommer frem i Grethe Tranbergs nærmest middelalderlige billedunivers, hvor de genkendelige elementer er meget vigtige.

 

Grethe Tranbergs fantasirigdom blev opøvet allerede i barndommens søndagsskole med de stærkt billedskabende bibelhistorier og siden skolet gennem undervisningen hos Svend Wiig Hansen.

 

„Jeg arbejdede i mange år med kunsthåndværk, men maleri og layout kom til at betyde mere og mere for mig. I dag arbejder jeg kun med maleriet og ind imellem skulpturen”, fortæller kunstneren og fortsætter:

„Under et ophold i Sydfrankrig begyndte farverne at spille en større rolle. Jeg lagde tegning og layout til side og begyndte at male på fuld tid.

Senere under et arbejdsforløb i kunstkorridoren Nådada, mødte jeg kunstneren Jeff Ibbo. Han kom til at betyde meget for mit maleri og indførte mig i skulpturens verden.

Maleriet er mit liv. Farve og form betyder alt for mig. Jeg arbejder på, at farven skal leve, være dyb, stoflig, vibrerende og organisk. Formen støtter farven - farven bliver til form, bliver bevægelig - leverer motiv og historie” slutter Grethe Tranberg.

ÅBENT DAGLIGT: TIRSDAG – FREDAG KL. 9.00-13.00
TORSDAG TILLIGE:  KL. 16.00-18.00
DEN FØRSTE TORSDAG I MÅNEDEN: KL. 9.00-13.00 OG 16.00-22.00