KORUP SOGNS KUNSTFORENING

HENRIK IPSEN

UDSTILLER DEN 3. – 30. APRIL 2011

Fernisering søndag den 3. april kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Billedkunstner Henrik Ipsen

Svanevej 32, 1.

5000 Odense C

Tlf. 2538 4048

e-mail: ipsen@hcart.dk

 

April måneds udstiller bliver billedkunstneren Henrik Ipsen, for hvem H.C. Andersens eventyr de seneste 7 år har spillet en væsentlig rolle i hans kunstneriske karriere.

 

„Forholdet mellem fantasi og virkelighed og eventyrdigterens sind er nogle af de temaer, som har inspireret mig, og som i dag udgør et naturligt element i min produktion,” siger den 46-årige kunstner, der også er uddannet socialrådgiver og fortsætter: „I 20 år har jeg arbejdet med mennesker, der har en sindslidelse. Igennem de seneste 12 år har jeg brugt mine erfaringer fra 22 år ved staffeliet, når jeg underviser sindslidende i billedkunst.”

 

I forbindelse med udgivelsen af en H.C. Andersen kunstkalender har Henrik Ipsen valgt 15 af H.C. Andersens mest kendte eventyr og har ladet fantasi, følelser og humor arbejde i sine ekspressive og abstrakte billedfortolkninger af eventyrene.

 

Holbæk Amts Avis skrev i omtalen af udgivelsen: „Lille Claus og Store Claus præger forsiden. Den er helt vidunderlig, kalenderen, med sine farvestrålende naive stregtegninger af H.C. Andersens eventyr…. Her er en sprælsk prinsesse på ærten, en lidt groggy tinsoldat og en fjantet lille havfrue. Den grimme ælling er selv klar over sin grimhed, mens en rød og gul Tommelise er helt på toppen. Klods-Hans med sin krage og sit sorte mudder er helt fortryllende, konen med æggene har sit at se til, og den lille pige med svovlstikkerne er endt i det rene kaos.”

 

Mød op og hør Henrik Ipsen fortælle om sit virke og sine vidunderlige billeder. Det bliver en uforglemmelig oplevelse.

 

Vi glæder os til at se jer.

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00