JAC HANSEN
UDSTILLER DEN 3. - 31. OKTOBER 2004

 i Korup Sognegård

ÅBENT DAGLIGT: TIRSDAG – FREDAG KL. 9.00 –13.00

TORSDAG TILLIGE: KL.  16.00 – 18.00

 

Keramiker

Jac Hansen

Slotsgade 40

5359 Tranekær

Tlf. 62591071

e-mail: jackeramik@mail.dk

 

"De findes Enerne". De kunstnere, der udtrykker sig så særpræget i forhold til gængse normer og trends, at de ganske enkelt ikke lader sig kategorisere.

 

En sådan keramisk kunstner er Jac Hansen. Hans arbejder kan ikke sidestilles med nogen anden keramikers frembringelser. Han henter sine inspirationer blandt andet fra de gamle nordiske lertøjstraditioner, samtidig med at en kultur så fjern som den kinesiske giver ham inspiration. Måderne, hvorpå Jac Hansen kombinerer og giver udtryk

for sine mange ideer, emmer af både lune og alvor, af kalejdoskopiske tanker og jordnære drengestreger i skøn forening."

 

Sådan skriver Lise Seisbøll, direktør for Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus i forordet til en helt ny bog om Jac Hansens værker. Bogen er udgivet i forbindelse med en jubilæumsudstilling med Jac Hansen på Grimmerhus i år.

 

I bogen fortæller Jac Hansen blandt andet om sine oplevelser i vinteren 2003, hvor han arbejdede på et kinesisk cloisonné værksted i Pingu, nord for Beijing. "Da cloisonné, en emalje teknik, hvor tynde påloddede kobberbånd skiller de forskellige farver, er en parallel teknik til den, jeg benytter mig af i keramikken, troede jeg mig på relativt sikker grund i mit ønske om at lave tude og hanke til montering på min keramik. Men…" hedder det i en af teksterne forfattet af Jac Hansen.

 

Hans arbejdsområder er keramik, skulptur og vandkunst. Han er uddannet i Bjørn Wiinblads værksted.

 

Jac Hansen har udstillet over hele verden, men i oktober måned udstiller han et udvalg af sine helt unikke værker i Korup Sognegård.