JETTE KLINGBECH
UDSTILLER DEN 5. - 30. NOVEMBER 2006
Fernisering søndag den 5. november  kl. 16.00
i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Jette Klingbech

Læssøegade 19

5000 Odense C

Tlf. 6614 9764

www.klingbech.dk

e-mail: klingbech@mail.dk

 

"Som maler er jeg selvlært, om end jeg hele voksenlivet har beskæftiget mig med kunst og kunsthistorie," siger Jette Klingbech.

 

Første gang hun udstillede var i 1999 på Filosofgangen i Odense med "Havfruens Have." Siden da har hun udstillet i en række kunstforeninger rundt omkring i Danmark. Nu er turen kommet til Korup Sogns Kunstforening.

 

"Havfruen har det med at dukke op.

 

Da jeg første gang pressede en kraftig blå  og en stærk ildfarve ud af mine første tuber med oliefarve, blev det en havfrue.

 

Hvor hun kom fra, ved jeg ikke, men jeg så hende sidde der med blodig hale og ræverødt hår, da billedet var færdigt. Som barn vandt jeg Vejle Amts Folkeblads tegnekonkurrence, og motivet var Den lille Havfrue.

 

Sådan er det med mit maleri.

 

Jeg har lyst til en farve eller to, jeg maler, vender lærred eller papir ind imellem, og så er der et billede, som kommer op på væggen på prøve. Ofte får det et navn, mange gange får det et navn mere, når jeg vender det om på en anden led.

 

En dag vendte jeg et landskab - ikke bevidst malet som et landskab - men det bliver det ofte, når jeg ser på billederne bagefter - og der var havfruen igen.

 

Man må se, hvad man vil."

ÅBENT DAGLIGT: TIRSDAG – FREDAG KL. 9.00-13.00
TORSDAG TILLIGE:  KL. 16.00-18.00
DEN FØRSTE TORSDAG I MÅNEDEN: KL. 9.00-13.00 OG 16.00-22.00