Væver og billedmager

Johanne Aagaard

Flemløse Langgade 29

5620 Glamsbjerg

Tlf. 64722420

   

Den sidste kunstner, der udstiller i år 2003 bliver væver og billedmager Johanne Aagaard, der i den gamle kirke lade i Flemløse har en usædvanlig dejlig og smuk arbejds- og privatbolig, der i månederne før jul omdannes til udstilling og butik. Hun lader sig dagligt inspirere til at arbejde indenfor en række felter. Med saks, papir og farve, lærred og maling, nål og tråd, væv og garn fremstiller hun de smukkeste værker. Af og til nedfælder hun små digte og sentenser, der også får plads på nogle af værkerne.

 

Johanne Aagard er udannet fra Kunsthåndværkerskolen i København, Håndarbejdets Fremme, Odense og Væveværkstedet.

Hun har deltaget i flere censurerede udstillinger, bl.a. VKF, Assens, Charlottenborg og Limfjordens Kunstforening. Desuden har hun udstillet utallige andre steder i Danmark.

 

Lidt om mine billeder og vævning

 

Jeg arbejder med mine ting ud fra drømme, fantasier, oplevelser og blomster.

 

Den ene gang bliver billedet til klip i klare farver. Den anden gang til papirtæpper med mønstre. Papiret behandler jeg, så det får en struktur, der fremhæver tegningerne.

 

Når jeg væver, er det gerne brugsting. Jeg holder meget af de gamle mønstre og bruger dem som udgangspunkt.

 

Til vægtæpperne blander jeg teknikkerne og bruger væv, nål og tråd og farve. På den måde kan jeg få det frem, jeg gerne vil. Indimellem bruger jeg små digte og sentenser, så tingene får den helhed, jeg stræber efter.

Johanne Aagaard