Billedhugger, grafiker, maler og tegner

John Olsen

Sundsgårdsvej 11, Fjellebro

5750 Ringe

Tlf. 62271592

 

   

På sin gård i det sydfynske følger John Olsen dagligt på nærmeste hold naturens gang, og naturen er allestedsnærværende i hans kunst. Yderpunkterne er erindring om naturen og naturen selv i form af, hvad han samler ind her, der og allevegne - også menneskeskabte ting finder vej til hans værker. John Olsen reflekterer nemlig til stadighed over det skæbnefællesskab, som mennesket nu engang har med naturen.

 

John Olsen arbejder indenfor en række felter. Blandt de mere traditionelle er skulptur, træsnit, radering og akvarel. Mere usædvanlige er hans "svedetegninger", hvor sved og farve blander sig med hinanden på papiret i saunaens altomsluttende favn. Helt usædvanlig er hans forskellige typer af "tavler" og ikke mindst de såkaldte "skabe" og "montre" fyldt med alskens ting og sager.

 

Af sind er John Olsen lidenskabelig, og han er i sjælden grad sjælelig involveret i sit liv og værk. Udtrykket er ikke overraskende følelsesladet - og selv i de af hans værker, der udelukkende består af indsamlede ting, findes en forunderlig ekspressiv poesi.

 

Livsbekræftende frodighed , men også eftertænksomhed går som en rød tråd gennem John Olsens værk, som desuden er karakteristisk ved sit mådehold og sin "store" stil. John Olsen formår på overraskende vis at forene naturens kraft med sin egen skaberkraft og dermed i sin kunst at tematisere al tings begyndelse og ende.

Uddrag af  præsentationen  af udstillingen John Olsen: Naturens kraft på Holstebro Kunstmuseum