KORUP SOGNS KUNSTFORENING

 


 

MAJKEN Á GRØMMA

UDSTILLER DEN 5. – 29. FEBRUAR 2012

Fernisering søndag den 5. februar kl. 15.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40, Gl. Korup
 

ÅBENT: TIRSDAG TIL MANDAG KL. 9.00-13.00

FORENINGENS FORMAND: HANNE NORDENTOFT TLF. 65941617

 

 

 

Kunstner Majken á Grømma

Lyngvej 189

4560 Vig

Tlf. 5931 6081

www.majkenagroemma.dk

Kunstforeningen byder som sædvanlig
på en lille forfriskning.

 

 

Den første udstiller i 2012 bliver kunstneren Majken á Grømma, der i tre årtier har begejstret med sine stærkt koloristiske værker. Som arbejdsområde har hun maleri, keramik og skulptur. Hun er halvt færing, og det fornægter sig ikke i hendes kunstneriske udtryk. Gennem hendes værker ses og fornemmes tydeligt de nordatlantiske øers omskiftelige vejrlig. Her er det lysende solskin og regnens evighed og blæstens dunder. Kunsthistorisk er Majken á Grømma inspireret af færømalerne Zacharias Heinesen og Eydun av Reyni samt de danske odsherred-malere.

 

Majken á Grømmas billeder er næsten alle landskabsmalerier. Her er land og vand, bakker i blæst og både i stille og voldsomt uvejr. Hun tager ofte afsæt i de motiver, hun har fotograferet enten i Odsherred eller på sin fars fødeø Viderø på Færøerne. Farverne er hentet fra naturens skatkammer. De klare blå, grønne og røde farver får modspil af de brune og grå nuancer. Farverne påfører kunstneren lærredet gennem en nøje afstemt vekselvirkning mellem analyse og intuition. Resultaterne er som Yin og Yang. Modpoler er balance. Her er ro og dramatik, figuration og abstraktion.

 

Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk, siger Majken á Grømma og fortsætter: Med en koloristisk, bred og dynamisk pensel udvikler jeg landskabet i mine malerier. Det moderne landskabsmaleri er naturen, vi tager inden døre, hænger op på vores vægge og glædes over. Men det bliver også et statement, der kan minde os om den rigdom og mangfoldighed, vi har til låns for en tid.

***

 

Vi glæder os til at se alle vore medlemmer og andre kunstinteresserede til endnu et år i kunstens tjeneste.

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00