Velkommen Om foreningen Bestyrelsen Vedtægter Aktuel udstilling NY

Planlagte ferniseringer 2018

Afholdte udstillinger Indkøbte værker Arrangementer Bliv medlem Links
 

MALENE HAMMERSHØJ

UDSTILLER DEN 6. – 31. OKTOBER 2013

Fernisering søndag den 6. oktober kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

Billedkunstner
MALENE HAMMERSHØJ

Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sine værker.

Billedkunstner Malene Hammershøj
www.malenehammershoej.dk
Mobil: 41676320

„Jeg maler for min egen skyld. Fordi jeg elsker det - fordi malerierne kalder, trænger sig på!

Faktisk har jeg før haft den idé, at jeg kunne male, hvis jeg ville. Men det ville jeg altså bare ikke! Blandt andet fordi der ligesom var en forventning om, at når der var kunstnere i familien, måtte jeg også kunne male! Så dét ville jeg ikke! Det gik over. Da jeg først tog fat på maleriet, ville det ikke stoppe igen. Heldigvis!

Jeg bliver ofte spurgt, hvor inspirationen kommer fra? Svaret er, at den kommer alle steder fra. Den kan dukke op, når man kigger ud over værkstedet, ser ud af vinduet eller når man taler med andre mennesker. Det mest besværlige er, når den vælger at dukke op, lige når man er gået i seng! Nogle gange kommer den slet ikke, det er det værste.

Jeg oplever at blive trukket rundt af malerierne, hvilket lyder temmelig krukket, det ved jeg godt. Jeg har før tænkt: "Ahr!", når jeg hørte andre kunstnere fortælle om, hvordan de er blevet hvirvlet rundt i den skabende proces. Men det er sandheden, for mig i hvert fald. Jeg tager meget sjældent stilling til motivet på forhånd, det kommer af sig selv. Hvis jeg forsøger at kontrollere maleprocessen (eller hvad sådan noget nu hedder), kommer der ikke noget godt ud af det. Det bliver pynt og ligegyldigheder. Først når jeg slipper kontrollen, kommer der malerier ud af det.

Jeg maler ofte om natten. Der er en dejlig ro i huset. Det er også på den tid af døgnet, hvor min „malerhjerne” fungerer bedst. Det eneste, der kan forstyrre mig om natten, er, hvis katten kommer forbi og kigger lidt. Den ser ud, som om den tænker en hel masse. Men det gør den nok slet ikke”.

Ordene er Malene Hammershøjs. Hun er autodidakt billedkunstner. Alle hendes værker er malet med olie på lærred. Siden hun for otte år siden begyndte sin kunstneriske tilværelse, har hun delt værksted med sin far Frank Hammershøj i det gamle rådhus i Bogense.

Malene udstiller nogle af sine værker i sognegården i oktober måned. Læg vejen forbi og få en oplevelse for livet.

 

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00