Billedkunstner

Merete Næsted

Christian IX's Vej 12

5230 Odense M

Tlf. 66114984

 


 

  

                              

I april måned er det billedkunstneren Merete Næsted, der udstiller sine værker.

 

Merete Næsted er uddannet hos den Odenseanske kunstner Yonna Tornehave, efterfulgt af kursus på Den nye Kunstskole samt eksamen fra Odense Seminarium i billedkunstlinjen.

 

Hendes motivverden er naturen, mennesker og dyr, både naturalistisk og abstrakt. Hun har udstillet sine værker utallige steder i Danmark, bl.a. på Christiansfeld Rådhus, Kunstbygningen Filosofgangen, Odense og Galleri Skibshandel, Holbæk.

 

Drivkraften

 

Læren om livet er en evig og til tider svær proces. Det er malerkunsten også. Et evigt forsøg på at finde sin form for derigennem at prøve at udtrykke, at man lever.

 

Fra billede til billede eksperimenterer jeg med farver og maleteknik. Stilistisk set kan eskperimenterne på beskueren virke som en tumlen viljesløst rundt, men som i al anden forskning må forskellige veje afprøves. Og det er i sig selv en udfordring.

 

"Billedkunsten har sine skatte af hemmeligheder, der er så mystiske, at de kun nås ad intuitionens vej, i den berusede tilstand, som arbejdet hensætter maleren i. Ad veje, som jeg aldrig havde drømt om, føres jeg til nye og skønne resultater". Sådan beskrev Harald Giersing essensen af den billedkunstneriske arbejdsproces. Og jeg er ganske enig med ham.

Merete Næsted