KORUP SOGNS KUNSTFORENING

MOGENS SJØGÅRD

UDSTILLER DEN 2. – 31. OKTOBER 2011

Fernisering søndag den 2. oktober kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

Maler Mogens Sjøgård
Lismosevej 31
5953 Tranekær
Tlf. 6251 1980/4087 0076
www.m-sjoegaard.dk
 

Kunstneren vil selv være til stede
og fortælle om sine værker.

Kunstforeningen byder som sædvanlig
på en lille forfriskning.


- Naturen med vejret og årstidernes skiften har altid tiltrukket sig min opmærksomhed og pirret mine sanser. Derfor er den også helt naturligt blevet et omdrejningspunkt for mine billeder. Motiverne er hentet fra det hjemlige, især fra ture langs de langelandske kyster - eller fra rejser i det nordiske. Selve billedet bliver til i mit atelier, siger Mogens Sjøgård og fortsætter:

- Billederne er derfor ikke særlig tro mod motivet, men mere en grundlæggende ídé, der udvikler sig over et par uger med mange lag maling på lærredet.

Mogens Sjøgård er født i 1951 på Nordfyn, men har boet på Langeland i over 20 år. Han er uddannet lærer i 1976 og underviser stadig på Langeland Efterskole. Samtidig er han autodidakt maler i akvarel og olie og har haft adskillige udstillinger siden 1983.

Siden 1986 har Mogens Sjøgård hvert år udstillet på Galleri Langeland - indtil galleriet lukkede i 2008. Han har desuden udstillet på gallerier og museer i hele landet, i Tyskland, Norge og på Færøerne samt flere gange på Filosofgangen og Galleri Solvognen, Odense.

For nogle år siden sluttede Mogens Sjøgård sig til den fynske gruppe landmalerne. Siden da har han støt og roligt udviklet sig frem mod større kunstnerisk sikkerhed. Et af særkenderne har altid været hans specielle fornemmelse for farvens udtrykskraft. Han kan spænde en turkis eller blålilla op med hvid og okkerblandede grønne nuancer, orange og - ikke at forglemme – hans dramatiske kraplak. Der bliver skæve og smukke landskaber ud af det, når han med sit ubetinget modernistiske anslag falder for kuplede skyformationer over en fladstrand, en lille tangfyldt bugt eller et norsk skur.

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00