KORUP SOGNS KUNSTFORENING

  

PEDER FREUND

UDSTILLER DEN 7. – 31. OKTOBER 2012
 i Korup Sognegård, Korupvej 40
 

ÅBENT: TIRSDAG TIL MANDAG KL. 9.00-13.00

FORENINGENS FORMAND: HANNE NORDENTOFT TLF. 65941617

 

Kunstner Peder Freund

Frue Kirkestræde 16, 1.

5000 Odense C

Tlf. 66136613/40176613

E-mail: pederfreund@stofanet.dk

 

„At jeg blev de små dyrs far er ingen tilfældighed,” siger den odenseanske kunstner Peder Freund og fortsætter: Urmennesket, dets levevis og mystik har altid fascineret mig. Stabelvis af mere eller mindre lødig litteratur om emnet har gennem årene lagret sig i min underbevidsthed. Den fælles religion for urmennesket og de endnu levende oprindelige befolkningsgruppers tro på, at alt er beåndet, at alt er levende og skal respekteres samt ønsket fra deres side om at komme i kontakt med ånderne, bragte mig ansigt til ansigt med ‚døren’ mellem de synlige og det usynlige: Åndemaneren.

Det afgørende punkt kom, da jeg så den grønlandske åndemaner med et blink i øjet og respektfulde hænder forme en lille lykkeamulet af små knogler, ting og sager og indblæse den gode ånd for derefter omhyggeligt omvikle amuletten med sener og forvandle den til en lille charmerende rypeform. Jeg måtte simpelthen lave noget lignende.”

Peder Freunds små dyr har deres helt eget univers. De befolker en verden med rangorden, adfærd, skrifttegn, musik og ritualer. De små dyr lever i en rangorden fra Ceremonidyr over Vogterdyr, Tårndyr og Nøgledyr til De Hellige Tre små Dyr, der bor i Kobber-, Sølv- og Guldårer på Små Dyrs Hellige Borg.

Kunstneren er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi. Han har rejst i bl.a. Syd- og Mellemamerika og det tidligere Sovjetunionen. Det har taget ham mere end tyve år at skabe og udvikle „Små Dyrs Verden”.

De ikonagtige billedtavler, tabernakler, kanoper og tryptikoner kreeres af gamle vintrækasser, som bemales, belægges med bladguld, indgraveres og endeligt patineres.

Peder Freund har udstilles mange forskellige steder. I oktober måned kan hans værker beskues i Korup Sognegård. Læg vejen forbi og oplev en helt anderledes kunst, der rykker i én.

ÅBENT: Tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00