Keramiker

Poul E. Eliasen

Strandbyvej 3

5953 Tranekær

Tlf.:   62591559

 

Arbejdsområde:

Keramiske brugsting og unika udført i stentøj og porcelæn

 

Stentøjsleret og porcelænsleret er råvarer i Poul E. Eliasens keramiske produktioner, som både tæller brugsting og unika. Han har i perioder foretrukket porcelænet på grund af materialets gennemskinnelighed, finhed og elegance. Udfordringerne er større. Drejeegenskaberne er små. Svindet under brændingerne er gigantisk. Svært skal det være. Designet og arbejdet med formen er andre karakteristika, hvor kravet om funktionsduelighed til tider kommer i anden række. Høje slanke organiske beholdere til ingen verdens nytte og skålen som form uden veloplagte rummeligheder til friske frugter.

 

Blikket bliver derved et andet. Væk med forestillingen om anvendelighed og ind med tanken om nytteløshed, selvforglemmende livsnydelse og æstetisk akkuratesse og højdepunkter. Værkernes dekorative elementer har rod i ældre kulturers tegnsystemer og symboler for de store sammenhænge og verdensanskuelser

 

Venner og kollegaer på øen talte og overtalte. Øen og naturen og roen på landet talte med og sejrede til sidst. Poul E. Eliasen flyttede til Langeland i 1981.

 

Fra 1968 til 1976 uddannede Poul E. Eliasen sig hos Herman A Kähler, Næstved og  Carl Conningham Cool, Sverige. 1976 til 1980 var det på Kolding Kunsthåndværkerskole, Kolding.

 

Har udstillet mange steder i Danmark samt i Norge, Frankrig og Holland.

 

Uddrag fra bogen Langelands Kunst 38 portrætter