KORUP SOGNS KUNSTFORENING

SUSANNE YDO

UDSTILLER DEN 7. – 30. SEPTEMBER 2008

Fernisering søndag den 7. september  kl. 16.00
 i Korup Sognegård, Korupvej 40

 

 

 Korup Sogns Kunstforening byder

velkommen til FERNISERING  med

kunstnerinde

SUSANNE YDO

 

Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sine værker.

Kunstforeningen byder som sædvanlig på en lille forfriskning

 

 

 

Kunstnerinde

Susanne Ydo

Lille  Vibyvej 38, Lille Viby, 5300 Kerteminde

Tlf. 63320083/22289233

e-mail: susanneydo@hotmail.com

 

 

”Den danske kuntnerinde Susanne Ydo anvender gerne stærke materialeeffekter i sine malerier, der er velkomponerede og slående”.

 

Sådan skrev den svenske kunstanmelder Jean Bollinger i Skånska Dagbladet.

 

I september måned udstiller Susanne Ydo i Korup Sogns Kunstforening. Hendes palet er nordisk, og malerierne er fri for den åbenlyse historie - og alligevel mærkeligt genkendelige.

 

”Atelieret er prøvelsens sted. Jeg er alene og kæmpende. Befriende er det, når maleriet tager over, og processen er ude af kontrol. Det er penslerne og farverne, der bestemmer”, siger Susanne og fortsætter:

 

”I de abstrakte oliemalerier på lærred anvender jeg jordnære materialer som pigmenter, cement og tjære. Netop tjæren gør, at maleriet er i en konstant forandringsproces. Tjæren vandrer gennem flere hundrede år og ændrer langsomt billedets udtryk. Også metaller såsom kobber, bly, aluminium og slagmetal indgår som en spændende rå effekt.

 

Når maleriet er færdigt, behandles det med flere lag lak. Afslutningsvis bearbejdes det igen med oliemaling, der på en særlig måde skaber en spændende krakeleringseffekt. Denne effekt er afhængig af temperatur og luftfugtighed. Tiden i processen mellem lagene spiller en altafgørende rolle, og malerierne kan aldrig manipuleres eller styres helt. Befriende ude af kontrol”.

 

”Kunst er en konstant udfordring”, slutter Susanne Ydo, der glæder sig til at møde medlemmerne af Korup Sogns Kunstforening

ÅBENT DAGLIGT: TIRSDAG – FREDAG KL. 9.00-13.00
TORSDAG TILLIGE:  KL. 16.00-18.00
DEN FØRSTE TORSDAG I MÅNEDEN: KL. 9.00-13.00 OG 16.00-22.00